miercuri, 11 noiembrie 2009

DISFUNCTII SEXUALE

Disfuctiile sexuale se intalnesc mai des in primii ani ai maturitatii, observandu-se ca majoritatea oamenilor care merg la control pentru astfel de cauze au intre 25 si 30 de ani. Acest lucru face ca numarul populatiei in varsta, in mod special prin aparitia simptomelor care sunt asociate cel mai adesea cu cauzele medicale ale disfunctiei sexuale.

Disfunctia sexuala se intalneste mai des la oameni care fac abuz de alcool si droguri. De asemenea si la oamenii care sunt bolnavi de diabet si la cei care ai probleme neurologice degenerative. Posibilele probleme psihologice, dificultatea de a pastra o relatie, sau lipsa cronica de armonie in cadrul relatiei cu actualul partener sexual pot sa influenteze functionarea sexuala.

Cauze

Exista multi factori care pot afecta o persona care trece printr-o disfunctie sexuala. Acestia pot rezulta din cauze emotionale sau fiziologice.

Disfunctiile sexuale pot sa apara din cauza unor factori emotionali, inclusiv probleme interpersonale si psihologice. Problemele intrepersonale pot sa apara in urma problemelor din mariaj sau a celor interpersonale sau din cauza lipsei de incredere si a comunicarii deschise dintre parteneri, iar problemele psihologice pot fi rezultatul depresiei, a temerilor sau sentimentului de vinovatie sexuala, a traumelor sexuale din trecut , a problemelor sexuale, printre altele.

Disfunctia sexuala se intalneste in mod special la oamenii care au probleme de anxietate. In mod normal, anxietatea poate se cauzeze disfunctii ale erectiei la barbati fara probleme psihiatrice, dar problemele care pot fi diagnosticate clinic, precum panica, de obicei cauzeaza evitarea actului sexual si ejaculare prematura. Durerea in timpul actului sexual este adesea in rezultat al anxietatii printre femei.

Activitatea sexuala poate fi afectata si de factorii fizici. Printre acestia se numara utilizarea drogurilor, precum alcoolul, nicotina, narcoticele, stimulantii, antidepresivele si unele medicamente psihoterapeutice. In cazul femeilor cele mai multe dintre schimbarile fizilologice care afecteaza sistemul reproductiv – sindromul premenstrual, sarcina, postpartum, menopauza – pot avea un efect advers asupra libidoului. Problemele de spate pot si ele sa afecteze activitatea sexuala, precum si problemele de prostata, problemele de circulatie a sangelui, problemele legate de forta (precum leziuni ale maduvii spinarii). Boli precum neuropatia diabetica, scleroza multipla, tumori si mai rar sifilisul de gradul trei pot sa influenteze activiatea, precum si slabirea modului de functionare al unor organe (precum inima si plamanii), probleme ale glandelor endocrine, deficiente hormonale (scaderea testosteronului, a estrogenului) si cateva defecte din nastere.

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails