luni, 7 martie 2011

Chira Toma -vraciul din Manastur

Toma Chira are 72 si scoate negi cancerigeni ori necancerigeni. Nu ii taie sau cauterizeaza ca la doctor, are o tinctura minune, dar tine secreta formula acesteia. A fost librar, cioban, muncitor necalificat, macaragiu, si, dupa ce a iesit la pensie, vraci de negi. Spune ca mii de oameni i-au calcat pragul. Studenti, pensionari, academicieni, actori, politicieni. Nu le cere nici un ban. E fericit daca oamenii sunt mai sanatosi sau mai frumosi.

„Pe Dorel Visan l-am rezolvat pe nas si intre picioare. Ii era frica sa nu i se intample ceva, dar pana la urma a mers totul bine”, spune Toma Chira. „A fost extraordinar. Intr-o saptamana mi-au disparut negii, fara dureri, fara bisturiu”, confirma Dorel Visan. O alta personalitate care a trecut prin apartamentul vraciului este senatorul Gheorghe Funar. Batranul Chira a transmis mai departe fiului sau darul de a vindeca oamenii de negi. „Dupa ce l-a ajutat fiul meu pe Funar, senatorul i-a zis: „Hai in Parlament ca sunt multi cu negi!”, povesteste mandru pensionarul.





„In Parlament sunt multi oameni cu negi”



Crede ca metoda doctorilor nu e intotdeauna buna, „pentru ca ei taie negul, si e dureros, eu il ud cu o solutie”. Spune ca nu e un sarlatan, altfel nu ar fi apelat atatea mii de oameni la el. Un vecin confirma: „Uneori aproape ca stau la coada la el. Foarte multi vin pe aici. Aud din vorba in vorba de el”. Ca intr-un sat. Mihaela, o fosta „pacienta” a vraciului din Manastur, a trimis o scrisoare la Formula AS. De atunci, si valoarea pe piata a lui Toma Chira a crescut: „Mi-au aparut negi in diferite zone ale corpului. Am consultat mai multi dermatologi, care mi-au propus cauterizarea, dar mi-a fost frica sa apelez la aceasta metoda. Am auzit de la cineva ca exista in Cluj un domn care vindeca negii cu ajutorul unei tincturi. M-am dus la el, fara sa fi cunoscut pe altcineva care a scapat de aceasta problema. Am avut curaj, bazandu-ma pe credinta mea ca atata timp cat nu agresezi negul, nu se poate intampla nimic rau. Si, surpriza, dupa ce am aplicat tinctura-minune, aproximativ doua saptamani, negul cel mai mare a cazut. De atunci, recomand oricarei persoane care are probleme cu negii sa-l viziteze pe d-l Toma Chira”, a scris Mihaela.



„Daca ma scapi, te fac fericit de cateva ori”



Chira e cam circumspect. „Sa nu ma pozati ca eu nu am licenta pentru ce fac si apoi vin in controale la mine. Da’ eu nu fac smecherii. A venit la mine o huiduma, peste doi metri, si avea un neg asa mare pe pleoapa ca ii atarna peste ochi. Nu te joci cu astia…”. A avut si politisti ca pacienti, care au auzit de el. „Nu am fost reclamat pana acum”, ne asigura el. „Ma, tu de-al cui esti? Nu esti tu ruda cu Eufrosina Dohotaru?”. „Ba da, era bunica mea.” „Am fost la Scoala Populara cu dansa, la pictura, in ’58 parca. Picta foarte frumos, pacat ca s-a stins. Iar pe unchiu-tau il stiu de la televizor. Barbat frumos, cu parul ala alb, lung, dat pe spate. Era distins. Pacat ca a murit in accident”, spune batranul cu ochelari grosi, care tocmai a venit de la doctor. Schioapata, are diabet si e ingrijorat. Vraciul s-a relaxat, sunt si eu din „sat”, am auzit unii de altii, nu se mai sperie ca l-as reclama. Una dintre primele „operatii” au fost cu o colega de la fabrica, inainte de ‘89. Avea negi pe barbie „Daca ma scapi, te fac fericit de cateva ori”, i-a spus ea. „Bineinteles, ca dup-aia a uitat, ca promisiunea e fericirea nebunului”, explica Chira ritos. Nu cere bani, pentru ca are multi pacienti saraci. „Ala e fericit care poate sa aduca un pic de fericire cuiva. Asa ca, daca pot sa ii fac pe oameni mai sanatosi... Omul are asa o valoare ca nici America nu o poate plati”, explica batranul filosofia lui de viata. „Ce credeti ca e mai important decat sanatatea?”, intreb. „Norocul! Vezi ca astia de pe Titanic erau toti sanatosi, dar cui i-a ajutat?”, raspunde prompt vraciul.



"Cetateanul clujean"-Adrian Dohotaru

38 comentarii:

Unknown spunea...

buna.am aflat de la o prietena de-a mea de domnul chira toma.as vrea sa primesc si eu niste detalii despre dinsul.un nr.de tel.daca se poate,ca sa-mi fac si eu o programare la dinsul.va multumesc.

Unknown spunea...

buna.as dori si eu un nr.de tel.s-au o adresa.sunt din oradea si am neg in talpa(ochi de gaina)nu stiu daca domnul chira ma poate ajuta.va rog sa-mi lasati un nr.de tel.sa pot lua contact.ma numesc otilia manil .va multumesc.

Anonim spunea...

Am fost si eu din intamplare la acest Chira. E adevarat ca am scapat de 2 alunite dar in schimb am luat psoriazis, eu nu am avut nicioadata asa ceva mi-a iesit dupa ce am fost la el. Foloseste acelasi instrumente nesterilizate la toata lumea. E ca si cum ai folosi un ac de seringa la toata lumea, pentru ca in momentul cand alunita este indepartata aceste instrumente inclusiv solutia in care tine betisorul ala cu vata cu care pune pe alunita intra contact cu sangele. NICI NU VREAU SA MA GANDESC DACA AM MAI LUAT SI ALTE BOLI. Acu ganditiva si voi daca chiar merita.

John spunea...

befutureman, psoriazisul tau il ai din cauza imunitatii slabe. daca ai fi cautat cel putin pe wiki ai fi vazut ca psoriazisul este o dermatoză netransmisbilă, cauza bolii este complexă, fiind implicați factori genetici predispozanți, reacții autoimune, alergii de natură diferită ca și o serie de cauze neclarificate. sanatate!

chrisa spunea...

Toate datele dnului Chira sunt postate pe blog,in ce am publicat eu.
Vis-a-vis de psoriazis ,e o greseala ce spui pentru ca in primul rand betisorul folosit nu atinge decat varful alunitei,nicidecum pielea...in al doilea rand, dar nu il ultimul, psoriazisul nu este contagios.

Florin spunea...

Asta cu banii e o minciuna. Mi-cerut peste 1000 ron

Adrian P spunea...

Deci cum dam de domnul Chira? As avea nevoie să îl vizitez

chrisa spunea...

Am inteles ca acum se ocupa mai mult fiul dumnealui Dorin Toma....tel: 0743593761.

Unknown spunea...

Acum face doar pe bani dnul si din pacate si prost ptr ca nu vede bine . Iti raman cicatrici urate daca nu pune cum trebuie solutia si pe unele nu pune cum trebuie si raman la fel , nu pica , deci mai tre sa mergi inca o data si inca o data sa platesti .

Unknown spunea...

Da asa e

chrisa spunea...

Imi pare rau sa aud asta!!Eu am fost multumita de rezultate!

maggy spunea...

Buna seara chrisa,
Va rog daca puteti sa imi dati numarul de telefon si adresa fiului, mama vrea sa mearga si nu gasim nici o informatie actualizata.
va multumesc din suflet

Unknown spunea...

Buna! Are cineva adresa domnului Chira Toma?

maggy spunea...

Dupa benzinaria petrom de pe calea baciului, primul bloc pe dreapta.( in bloc cu 3 etaje cred)

Unknown spunea...

Multumesc!

chrisa spunea...

Din pacate eu nu mai stiu nimic de dlui!Poate ne mai tineti la curent cei care ati mers mai de curand!!

Cosmin spunea...

Am avut și eu ocazia, chiar privilegiul sa ajung la dl Dorin Chira, este fiul d lui Toma Chira, mi am rezolvat aproximativ 14 alunite, riscul este 0,ptr ca nu le înțeapă, nu le smulge și nu le taie, tinctura minune pe care o pune pe aceste semne merge în adâncul rădăcinii și oprește irigarea cu sânge ale acestor semene, apoi într un timp foarte scurt, depinde de persoana, aceste semne se usucă și cad singure. Vreau sa va menționez ca sunt din Timișoara și as merge ori de câte ori as mai avea nevoie, mergeți cu încredere și o sa scăpați de orice semn urat care îl aveți pe piele.Dupa de am fost eu la dl Chira, mi am trimis mulți prieteni și cunostiinte. Va scriu nr la care l am contactat eu pe dl Dorin Chira :0753 868 240
Multumesc încă o data d le Dorin ptr ca m ați scăpat de acele semne mari și urate pe care le am avut pe corp.
Respect!

Simona spunea...

Un om deosebit, foarte prietenos, educat si tot ce tine de superlativ pot spune despre dl Dorin Chira.

Va multumesc din suflet ptr faptul că m-ati scapat de negi si alunite.

AncaA spunea...

De cate tratamente a fost nevoie si in ce perioadă a anului le ati făcut? Mulțumesc

chrisa spunea...

Teoretic o data mergi....citeste articolul....nu conteaza perioada!!

chrisa spunea...

Este scris in comentarii.

AncaA spunea...

Mulțumesc Chrisa. V am răspuns prin email, sper ca îl /l-ați primit

chrisa spunea...

Nu am primit nimic!!

AncaA spunea...


Am întrebat pt ca am fost si eu la Dnu Dorin Chira si mi a zis că nu face acum că e prea cald si transpirația il poate infecta și de asemenea vor trebui 5-6 ședințe la interval de o lună cand se răcește (toamnă, iarnă).... Cam greu de facut asta pt ca locuiesc în Canada.... Nu știu ce sa fac...
As putea sa va sun, imi dati un număr de telefon va rog?

chrisa spunea...

Eu am fost la Toma Chira,insa nu m-a chemat de mai multe ori.Numai pentru ce nu mi-a reusit am revenit.Am vorbit si cu fiul sau,Dorin, dar nu stiu cum procedeaza.

Meli spunea...

Va rog, un numar de telefon actual unde il pot gasi pe domnul Dorin Chira? Multumesc

chrisa spunea...

Este scris in comentarii!!

Unknown spunea...

Multumesc, voiam sa ma asigur ca nu este altul, momentan nu am reusit sa-l contactez. O sa mai insist.

Cosmin spunea...

Eu mi am făcut un nr destul de mare de alunite, unele au căzut din prima ședință, iar altele au necesitat încă o ședință.
Nr de tel pe care eu l am contactat, l am scris mai sus, m am programat fără niciun fel de problema, dl Dorin Chira este foarte foarte punctual și isi respecta programările cum rar am văzut, iar despre faptul ca nu aplica tinctura în zilele foarte călduroase, asa este, mi a explicat foarte pe înțelesul meu ca tinctura nu își poate face efectul 100% și atunci mai bine reprogrameaza pacienții, am apreciat acest răspuns sincer ptr ca nu dorește sa ia doar banii oamenilor ci vrea sa ne facă sa înțelegem de ce este mai bine în sezon mai rece.

Unknown spunea...

+40753868240 fiul dansului, Dorin Toma. Sta in zona unde statea tatal sau, in spatele benzinariei de pe calea baciului, blocurile noi.

Cereal killer spunea...

Cred ca ai mai multe alunite decat neuroni nene. Dorin tot timpul schimba pansamentele si vata, la toti pune ceva nou. In plus solutia e puternic dezinfectanta in sine. Mi-am eliminat aproape 20 si nu am nici un efect secundar. Nici eu nici alti zeci pe care ii cunosc. Nu mai bate campii

Cereal killer spunea...

Mai scrii mesaje si din anonimat, ca sa demonstrezi cat de mincinos esti. In caz ca erai curios ma numest Stoica Adrian si sunt din Timisoara. Deci... lasa-ne :(

Cereal killer spunea...

Am fost eu de mai multe ori in primavara asta. Foarte multumit de rezultate. Am eliminat aproape 20, una inca e cu probleme. Am fost de mai multe ori ca nu am respectat indicatiile lui, si o sa mai merg o data ori de doua ori cred. In total am dat vreo 300 eur desi el mi-a cerut mai putin, am insista eu pentru ca rezultatul merita. Recomand 100%

Cosmin spunea...

Pe langa faptul ca ești un prea naiv d le "anonim" sa spui asa ceva despre dl Chira , ca sa nu spun altfel..., mai si semnalizezi, psoriazisul nu este o boala contagioasa, iar ca sa te lămurești, o poți face foarte simplu daca consulți un medic dermatolog, asa ca nu mi rămâne decat sa ti urez succes si sa nu dezinformezi oamenii, pentru ca "hoti de vise" ca si tine sunt mulți in lumea asta.

P. S Sunt un pacient de al d lui Chira Dorin si nu pot sa spun decat la superlativ orice din ceea ce face dl Chira, eu mi am rezolvat un nr foarte mare de alunite la dumnealui. Respect

Cosmin spunea...

0753868240

Cosmin spunea...

0753868240

chrisa spunea...

Ciudat pentru ca eu am mers in anul cu pricina inclusiv la baie,unde era apa sarata ....este vorba despre Govora.Caldura mare,m-am expus la soare,nea Chira spunea ca nu sunt restrictii.Poate Dorin a descoperit in timp astfel de lucruri.

Păcurar Virgil spunea...

Mă numesc Păcurar Virgil sunt din Brașov am fost la o nuntă lîngă rupea d-nul Chira venea din vacanță de la mare patronul complexului fiind o cunoștință mia recomandat pe d-nul Chira eu avînd pe crștetul capului o tumoare mălignă nonhotkin,am fost tratat cu tintura minune facut din gura lupului,după o lună a dipărut ca o minune.Menționez că între timp am făcut chimio terapie 6 ședințe care mau dărîmat din puct de vedre al sănătăți.Recomand cu căldură și cu toată încredea tintura minune.Tel meu este 0744329456 pt confirmarea celor afirmate mai sus.

Related Posts with Thumbnails