vineri, 6 noiembrie 2009

Cura cu drojdie

Va intrebati probabil ce bine ar putea face drojdia???Sa faci o paine...o bere sau mai stiu eu ce...Acum veti afla cate beneficii avem in urma curei cu drojdie:
Reglează colesterolul şi tensiunea-Doza zilnică pentru un adult este de 3 linguriţe de drojdie de bere, care se administrează pe stomacul gol, dimineaţa, la prânz şi seara.
Cura cu drojdie de bere este indicată şi persoanelor anemice, dar şi celor care au probleme de asimilare a mineralelor, în special magneziu şi calciu.

În acest caz, cura trebuie să dureze 21 de zile (3 linguri pe zi, înaintea meselor principale). Mai mult, terapia reglează şi tulburările de coagulare a sângelui.

Stimulează imunitatea -Timp de trei săptămâni, bolnavii trebuie să ia zilnic câte 3 linguriţe de drojdie proaspătă.
Tonice pentru sistemul nervos -Şi în alte afecţiuni grave, precum Parkinson şi Alzheimer, se recomandă o cură de două săptămâni: câte 4 linguriţe pe zi. În amestec cu mierea de albine, creşte puterea de concentrare.

Combate obezitatea -Persoanele care vor să slăbească pot urma o cură cu drojdie de bere: câte trei linguriţe pe zi, luate pe stomacul gol, timp de 20 de zile pe lună.
Ajută în tratamentele anticancer -Drojdia de bere este benefică în tratamentul tumorilor maligne. La bolnavii care au urmat un tratament cu citostatice şi au primit simultan şi drojdie de bere (6 linguriţe pe zi), iradierea nu a avut efecte secundare atât de puternice ca la bolnavii care nu au luat drojdie în timpul tratamentului clasic.

Tratează psoriazisul -Cura cu drojdie de bere este eficientă şi în tratarea psoriazisului. În acest sens, se face o cură de 30 de zile (3 linguriţe pe zi).

Efectele benefice se constată imediat la nivelul pielii, dacă mărim doza la 4 linguriţe pe zi.

Efecte pe categorii de vârstă

Beneficiile drojdiei se remarcă şi în stimularea procesului de creştere la copii, având un rol important în consolidarea oaselor. Doza pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani este de două linguriţe pe zi, timp de 21 de zile pe lună.

La adolescenţi, curele cu drojdie constau în administrarea a câte două linguriţe timp de 10 zile pe lună. Drojdia de bere ajută la dezvoltarea intelectului şi combate instabilitatea emoţională cauzată de „bombardamentul” hormonal.

La adulţi, acest „leac“ susţine efortul fizic şi intelectual şi este un minunat remediu antistres (câte o lingură pe zi, luată vreme de 10 zile pe lună).

La vârstnici, terapia cu drojdie de bere (câte două linguri pe zi) ajută în lupta cu bolile degenerative.

Variante de administrare

Drojdia se poate consuma în amestec cu sucuri de fructe şi de legume, dar şi cu miere de albine, în funcţie de preferinţele fiecăruia. În amestec cu diferite ceaiuri de afin, de chimen sau de anason, drojdia combate balonările.

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails