sâmbătă, 27 februarie 2010
Carne in aditivi sau invers???/
Aditivii sintetici din semipreparatele din carne rămân în organism chiar şi zece ani, pentru că tubul digestiv nu le poate digera. Consumul anual de mezeluri în România este de aproximativ zece kilograme pe cap de locuitor, ceea ce înseamnă că, în fiecare zi, un român mănâncă cam 28-30 de grame de produse din carne. Anul trecut, media ţărilor europene mergea către aproape 100 de grame consumate zilnic. Totuşi, diferenţa este dată de calitatea semipreparatelor româneşti din carne, care este printre cele mai slabe din Europa, asta şi pentru că românii nu se arată preocupaţi de ce pun în farfurie.
Carnea crudă vândută în supermarketuri este unul dintre principalii factori care provoacă apariţia infecţiilor urinare, au descoperit oameni de ştiinţă din Canada.
Potrivit unui nou studiu, realizat de oameni de ştiinţă de la Agenţia pentru sănătate publică din Canada şi Universitatea din Guelph, puii vânduţi în supermarketuri, restaurante şi alte magazine supun femeile riscului infecţiilor de tract urinar.
Motivul este acela că bacteria E.coli (Escherichia coli) care se găseşte în aceste produse poate declanşa apariţia infecţiilor.
Consumarea cărnii contaminate nu cauzează în mod necesar infecţiile de tract urinar, dar anumite bacterii E.coli, precum O157:H7, pot provoca disfuncţii intestinale grave, la fel cum unele pot trăi în intestin fără a cauza probleme.
La femei, bacteria poate călători din anus spre vagin şi uretră în timpul actelor sexuale, motiv pentru care în urma acestora se pot alege cu infecţii.
Autorii studiului au precizat că sursa acestei probleme rezidă în faptul că animalele sunt tratate în mod intens cu antibiotice, pentru prevenirea bolilor şi stimularea unei creşteri rapide, fapt ce face ca bacteriile să devină rezistente la medicaţie. Când animalele sunt sacrificate, iar carnea lor procesată pentru vânzare, această poate ajunge pe rafturi contaminată cu bacterii.
Sursa :
http://www.evenimentul.ro/articol/carnea-din-supermarketuri-poate-provoca-aparitia-infectiilor-urinare.html
Etichete:
Aditivi in alimente
1 comentarii:
aditivi aditivi si iar aditivi
Trimiteți un comentariu