sâmbătă, 27 februarie 2010

Carne in aditivi sau invers???/


Aditivii sintetici din semipreparatele din carne rămân în organism chiar şi zece ani, pentru că tubul digestiv nu le poate digera. Consumul anual de mezeluri în România este de aproximativ zece kilograme pe cap de locuitor, ceea ce înseamnă că, în fiecare zi, un român mănâncă cam 28-30 de grame de produse din carne. Anul trecut, media ţărilor europene mergea către aproape 100 de grame consumate zilnic. Totuşi, diferenţa este dată de calitatea semipreparatelor româneşti din carne, care este printre cele mai slabe din Europa, asta şi pentru că românii nu se arată preocupaţi de ce pun în farfurie.


Carnea crudă vândută în supermarketuri este unul dintre principalii factori care provoacă apariţia infecţiilor urinare, au descoperit oameni de ştiinţă din Canada.

Potrivit unui nou studiu, realizat de oameni de ştiinţă de la Agenţia pentru sănătate publică din Canada şi Universitatea din Guelph, puii vânduţi în supermarketuri, restaurante şi alte magazine supun femeile riscului infecţiilor de tract urinar.

Motivul este acela că bacteria E.coli (Escherichia coli) care se găseşte în aceste produse poate declanşa apariţia infecţiilor.

Consumarea cărnii contaminate nu cauzează în mod necesar infecţiile de tract urinar, dar anumite bacterii E.coli, precum O157:H7, pot provoca disfuncţii intestinale grave, la fel cum unele pot trăi în intestin fără a cauza probleme.

La femei, bacteria poate călători din anus spre vagin şi uretră în timpul actelor sexuale, motiv pentru care în urma acestora se pot alege cu infecţii.

Autorii studiului au precizat că sursa acestei probleme rezidă în faptul că animalele sunt tratate în mod intens cu antibiotice, pentru prevenirea bolilor şi stimularea unei creşteri rapide, fapt ce face ca bacteriile să devină rezistente la medicaţie. Când animalele sunt sacrificate, iar carnea lor procesată pentru vânzare, această poate ajunge pe rafturi contaminată cu bacterii.


Sursa :
http://www.evenimentul.ro/articol/carnea-din-supermarketuri-poate-provoca-aparitia-infectiilor-urinare.html

Codex Alimentarius

La baza Codex-ului Alimentarius stă istoria prea puţin cunoscută a înfiinţării Trustului Mondial al Chimiei Farmaceutice. Aţi auzit vreodată de Codex Alimentarius? Dacă nu, să nu fiţi surprinşi. Este unul din cele mai bine păstrate „secrete deschise” ale guvernanţilor din umbră. Este planificat să intre în vigoare la 31 decembrie 2009 şi s-ar putea să fie cel mai mare dezastru pentru sănătatea noastră, aşa cum lumea nu a mai văzut. Codex Alimentarius va seta standardele de siguranţă alimentară, regulile şi reglementările în vigoare în peste 160 de ţări, adică 97% din populaţia lumii.




Experimentul "Codex Alimentarius" incepe cu Romania. De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat sa inceapa implementarea "Codexului", alaturi de alte 165 de state semnatare (95% din populatia planetei). "Codex Alimentarius" este un pachet de norme dupa care se vor alimenta populatiile tarilor semnatare. Acesta porneste de la principiul ca Terra nu mai poate hrani pe toata lumea natural, ca atare se va trece la hrana artificiala, din produse chimice, cea modificata genetic etc. Adeptii Teoriei Conspiratiei sustin ca masura nu este altceva decat una de exterminare, care va reduce populatia globului la cca doua miliarde, o masa mult mai usor de hranit si de controlat de fortele oculte.

Sunt 2 produse: Enervin™ si Zampro™.

CE STIM DESPRE ENERVIN ?

Romania este prima tara din lume ce autorizeaza utilizarea fungicidelor pe baza de initium, care, potrivit companiei germane BASF, vor ajuta cultivatorii de vita de vie sa obtina mai rapid o productie de calitate inalta, relateaza publicatia Business Review consultata de Agerpres.Compania germana a indicat ca in afara de produsul continand initium pentru struguri, care va fi disponibil in Romania din 2010 sub numele de Enervin, a fost autorizata si folosirea produsului Zampro, un fungicid pe baza de initium pentru culturi speciale de cartofi, rosii, castraveti si ceapa. Potrivit companiei, ambele produse au fost testate temeinic si rezultatele au indicat o selectivitate inalta si o eficacitate impotriva vestejirii si a ciupercilor ce ataca plantele."Agricultorii romani doresc sa concureze cu succes pe piata europeana. Din acest motiv exista un mare interes in domeniul tehnologiilor inovatoare. Produsele noastre de protectie a culturilor, compatibile cu mediul si cu eficacitate sporita, vor permite cultivatorilor de vita de vie si fermierilor sa obtina recolte de buna calitate, avand numai un nivel minim de reziduuri, in concordanta cu normele UE" , a declarat Michael Hess, director al Central Europe Crop Protection.Produsele pe baza de initium se vor adauga altora, cum ar fi recent lansatul produs Cabrio Top, un fungicid complex pentru struguri. Alaturi de Enervin, Cabrio Top urmeaza sa devina un produs important in domeniul protectiei plantelor, al strugurilor in Romania, mentioneaza publicatia citata. Totodata, produsele pe baza de initium urmeaza sa fie omologate in Olanda si Marea Britanie in prima jumatate a anului 2010 , dupa care vor urma si alte tari europene.



Si iata ca apare stirea ca Romania este prima tara din lume care va folosi in agricultura un compus chimic pe baza de initium, un ingredient activ din noua clasa a substantelor chimice impuse de"Codex Alimentarius". Produsele vor fi furnizate de compania germana BASF si vor fi folosite pentru culturile de struguri, cartofi, rosii, castraveti si ceapa. Pentru publicul larg se spune ca "beneficiile pe care le-ar aduce aceasta substanta sunt legate in primul rand de combaterea daunatorilor, dar, totodata ea micsoreaza si durata in care se obtine recolta." Dupa ce acest produs va fi experimentat in Romania, urmeaza sa fie omologata utilizarea lui si in Olanda, Germania, Franta, SUA, Canada si Marea Britanie. Neoficial, conform cercetatorilor care combat "Codex Alimentarius", folosirea produselor cu initium sporeste cu pana la 65% rata riscului de cancer de colon, substanta, care intra rapid in combinatii chimice, devenind reziduala in organism. De pilda 1 mg de initium intrat in organism o singura data se elimina in aproape un an. Or, daca acest produs este folosit zilnic, practic el nu mai este eliminat din organism. Apoi, asa cum initium ajuta la cresterea rapida a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce la marirea tumorilor maligne.


Daca sunteti impotriva folosirii acestui produs(experiment) puteti semna on line o petitie . la urmatorul link:http://www.petitieonline.ro/petitie-p66425048.html

joi, 25 februarie 2010

Alunite

Acest mesaj este pentru persoanele care m-au intrebat despre nea Chira:

Am zis ca trebuie sa mai scriu cate ceva de sanatatea mea....sunt inca in viata si ma simt fff bine...pana acum nu am murit.Astept sa imi lasati aici , la comentarii , experientele voastre la nea Chira.

miercuri, 17 februarie 2010

Mierea- buna la toate


Medicina populară recomandă mierea în tratamentul bolilor de inimă, deoarece aceasta este un bun tonic cardiovascular. În acest caz, e bine să consumi în medie două linguriţe, de trei ori pe zi, cu lapte. Remediul este de lungă durată.

Pentru bolnavii de tuberculoză, este indicată următoarea reţetă: se amestecă 100 g de miere, 100 g de unt, 100 g de untură de gâscă (o găseşti la magazinele de produse naturiste sau în piaţă), 15 g de aloe şi 10 g de cacao. Bea câte un pahar din acest remediu, amestecat cu lapte cald, de două ori pe zi.

Te scapă de răceală

Dacă eşti răcit sau ai gripă, mierea, în special cea de tei, face adevărate minuni. Este indicat să pui o lingură de miere la un pahar cu lapte şi să bei cel puţin două căni pe zi.

Întăreşte imunitatea şi ajută organismul să lupte cu bolile. În caz de febră, dă pe răzătoare o rădăcină de ghimbir proaspăt, adaugă sucul de la o lămâie şi trei linguri de miere. Ia câte o linguriţă din acest amestec de trei ori pe zi, după sau în timpul mesei.

Remediu pentru "gâlci"

În cazul unor afecţiuni ale căilor respiratorii, se recomandă mestecarea zilnică a unui fagure de miere. Sucul de ceapă combinat cu miere este un alt leac natural care vindecă faringele şi amigdalele inflamate.

Curăţă cinci cepe mari, taie-le felii subţiri şi pune-le într-un castron, în care adaugi opt linguri de miere. Pe fundul castronului se va decanta un sirop. Strecoară-l, pune-l într-o sticlă cu dop şi păstrează-l la loc întunecat şi rece. Ia câte o linguriţă de patru ori pe zi.

Îmbunătăţeşte digestia

Ulcerul şi gastrita pot fi tratate cu miere de albine. Ia câte o lingură dimineaţa, cu o oră înaintea micului dejun, una la două ore după masa de prânz şi o linguriţă după cină, pentru a normaliza digestia, dar şi tensiunea arterială. În cazul gastritelor, mierea se asimilează mai bine dacă este dizolvată în puţină apă caldă.

Vindecă rănile şi arsurile

În cazul rănilor şi al zgârieturilor, mierea are efect calmant şi antimicrobian. Aplic-o pe rană şi las-o cel puţin două ore, apoi îndepărteaz-o cu ajutorul unui pansament steril îmbibat în ceai de tei sau de muşeţel. În cazul arsurilor, mierea reduce durerea şi vindecă pielea fără a lăsa cicatrice. Mai mult, ea ajută la regenerarea ţesuturilor şi reface elasticitatea pielii.

Ce tip de miere să alegi

* Mierea de flori de câmp are o puternică acţiune antimicrobiană.
* Mierea de pomi fructiferi vindecă afecţiunile renale, pe cele pulmonare şi pe cele intestinale.
* Mierea de tei uşurează stările febrile şi durerile gastrice, previne migrena, fiind un remediu în pneumonii, astm bronşic, stări nervoase şi în tuberculoză.
* Mierea de brad este utilă în bolile căilor respiratorii.

marți, 9 februarie 2010

Anemia

Anemia nu este o boală atât de simplă cum pare la prima vedere, iar cauzele ei pot fi multiple. Din momentul în care s-a instalat, persoana anemică se simte obosită tot timpul, chiar după ce a dormit bine, câteva nopţi la rând.


O serie de plante precum anghinarea, cătina, afinele, genţiana, urzica, păpădia, lucerna sunt eficiente în anemie.

Anghinarea conţine fier

Datorită conţinutului ridicat de săruri minerale pe bază de fier, calciu, magneziu, zinc, anghinarea stimulează producerea de hematii. Ceaiul de anghinare stimulează pofta de mâncare şi combate efectele grave ale anemiei: vărsături, sete excesivă şi vertijuri. Infuzia se prepară dintr-o lingură de frunze mărunţite, care se opăresc cu 500 ml de apă clocotită. După răcire se strecoară lichidul şi se îndulceşte cu miere. Un sfert din ceai se bea dimineaţa pe stomacul gol, iar bolnavul trebuie să stea culcat pe partea dreaptă 30 de minute. Restul cantităţii de ceai se va bea în cursul zilei, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale. Tratamentul va dura 20 de zile, urmat de o pauză de o lună, după care se poate repeta.


Afinele au proprietăţi antihemoragice


Foarte bogate în fibre, în vitamine (B1,P,C) şi minerale, precum calciu, fosfor, magneziu, potasiu, afinele (Vaccinium myrtillus) contribuie la detoxifierea totală a organismului. Frunzele ş florile de afin se folosesc pentru ceaiuri recomandate în diferite afecţiuni: diabet, enterită, colită şi oboseală cronică. Terapia cu ceai de afine este benefică în scăderea valorii ureei din sânge, pentru refacerea tonusului la persoanele în vârstă şi a copiilor mofturoşi la mâncare şi ca adjuvant în tratamentul tuberculozei. Sucul de afine (câte 200 g pe zi), băut pe stomacul gol dimineaţa, ameliorează acuitatea vizuală, stimulează apetitul şi are proprietăţi antihemoragice.

Cătina, o polivitamină naturală

Fructele de cătină sunt adjuvante în avitaminoze, regeneratoare şi revigorante. În special în anotimpul rece, cătina, bogată în vitamina C completează doza zilnică necesară persoanelor anemice şi a celor care depun eforturi fizice şi intelectuale. Cardiacii, convalescenţii pot beneficia de puterea terapeutică a cătinei. Fructele acestui arbust conţin zaharuri, cantităţi semnificative de săruri minerale (calciu-211,8 mg %,fosfor-194,4 mg %, potasiu-165 %) şi vitaminele A (până la 380 mg %), complexul B, D20%, C,P,K, aminoacizi esenţiali. Fructele manifestă o acţiune de protecţie vasculară, retiniană şi intestinală.

marți, 2 februarie 2010

Diabetul

Diabetul este o boala cronica caracterizata prin nivele ridicate ale gucozei in sange (hiperglicemie). Boala apare atunci cand pancreasul nu produce insulina suficienta, sau cand organismul nu-si poate utiliza eficient propria insulina produsa.

Ce este insulina? Insulina este un hormon produs de pancreas care ajuta celulele sa preia glucoza din sange si sa o transforme pentru producerea energiei. Astfel, boala se declanseaza cand organismul nu are suficienta insulina sau cand nu poate folosi insulina pe care o produce pentru transformarea glucozei in energie.

Diabetul Tip 2 (cunsocut si ca diabetul varstei adulte) este cea mai obisnuita forma de diabet. Persoanele cu diabet tip 2 nu pot utiliza eficient propria insulina. Acestia pot adesea sa-si imbunatateasca starea numai cu modificari in stilul de viata. Insa in multe cazuri este necesara si o medicatie orala prescrisa de medic.Tot medicul decide daca este nevoie de insulina.
Simptome:- Sete cronica, excesiva
-Gura uscata
-Urinare frecventa
-Foame mare
-Scadere inexplicabila in greutate
-Vedere incetosata
-Aceasta varietate de simptome sunt datorate nivelului ridicat al glicemiei in sange.

Teste Betachek
Betachek sunt teste vizuale (nu necesita un aparat) pentru masurarea concentratiei de glucoza din sangele capilar, cu citire numerica pe un cod de culori.

Un test este format din doua mici patratele, care contin un reactiv absorbant, atasate la unul din capetele bandeletei din plastic. Glicemia poate fi estimata vizual prin compararea cu o scala de culori situata pe cutia de teste in intervalul 9-991 mg/dl (divizat in 14 trepte pentru citire).

Persoanele care au rude apropiate ce suferă de diabet zaharat de tipul II sunt de două ori mai expuse riscului de a dezvolta această afecţiune, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii americani, informează Reuters.
Printre obiceiurile alimentare “moştenite” de persoanele cu diabet se află consumul de alcool, consumul de carne roşie, de băuturi bogate în zahăr, care explică legătura dintre riscul de a avea diabet şi istoricul familiei.
Nediagnosticarea diabetului este o problema majora in majoritatea tarilor. Studii epidemiologice au demonstrat ca din toate cazurile de diabet intre 30% si 50% nu sunt diagnosticate.

Pe baza experientei de cca 15 ani consideram ca cel mai simplu, mai rapid si mai convenabil mod de a va controla singuri glicemia sunt testele vizuale comparative BETACHEK. Acestea nu necesita un aparat, sunt precise si va pot indica daca aveti nivelul glicemiei intre limite cat mai normale (pragul superior 110 mg/dl). Fie ca sunteti diagnosticat deja cu diabet, fie ca sunteti suspectat ca ati putea avea diabet, este bine sa va testati glicemia dimineata (a jeun) si la 2 ore din momentul in care ati inceput sa serviti masa (postprandial).

Pentru un prim auto-diagnostic de diabet trebuie sa repetati testarea glicemiei in mai multe zile, succesiv pentru a verifica daca nivelul glicemiei este normal. BETACHEK sunt convenabile ca pret si deci, va puteti permite testari frecvente.

Daca glicemia pe nemancate, dimineata, dupa 8 ore de post este ≥126 mg/dl atunci se pune diagnosticul de diabet zaharat. Se va repeta insa determinarea si in zilele urmatoare pentru confirmarea diagnosticului.
Bolile cardiovasculare si bolile renale se afla intr-o stransa corelatie cu factorii de risc cardiovasculari. Datele unor studii recente arata un risc ridicat de deces cardiovascular. Hipertensiunea este frecvent intalnita la persoanele cu diabet, in special la pacientii cu diabet tip 2, supraponderali. Mai mult, hipertensiunea este un factor de risc pentru moarte cardiovasculara. Orice pacient care are tensiunea arteriala sistolica > 145 si cea diastolica > 80 trebuie sa fie considerat ca avand hipertennsiune. Un bun control acasa al glicemiei, cu o tinta a hemoglobinei glicozilate (HbA1c) intre 6,5 - 7,5% preintampina riscul complicatiilor cardiovasculare.
Sarcina unei femei care sufera de diabet zaharat tip II este considerata cu risc din cauza faptului că în cazul în care diabetul nu este bine compensat, hiperglicemia importantă şi prelungită poate duce la diverse complicaţii.
Ce trebuie sa faca o persoana cu diabet pentru prevenirea orbirii?
- sa mentina valorile glicemiei cat mai apropiate de nivelele de glicemie la persoanele ne-diabetice (sub 110 mg/dl glicemia de dimineata si sub 160 mg/dl glicemia dupa masa
- sa mentina tensiunea arteriala sub 130/85 mmHg
- Sa faca un control al fundului de ochi odata pe an
Ce trebuie stie o persoana cu diabet pentru prevenirea sindromului de picior diabetic?
Ingrijirea piciorului consta in Preventie, Diagnostic, Tratament
- Neurpatia are ponderea de 78% din cauzele ulceratiilor piciorului
- Asocierea neuropatiei cu deformatii si prezenta unor traume sunt critice in 63% din cazuri.
- 80% din ulceratii pot fi prevenite prin examinarea picioarelor de catre medicul diabetolog
La fiecare 30 scunde in lume se amputeaza un picior din cauza sindromului piciorului diabetic
- Majoritatea amputatiilor incep cu ulceratia piciorului
- Unul din sase cazuri de diabet va avea picior cu ulceratie
- Pana la 85% din amputatii pot fi evitate.

Related Posts with Thumbnails