miercuri, 13 ianuarie 2010

Vaccinurile-moarte sigura?

Vaccinurile sunt metoda cea mai simplă de a îmbolnăvi populaţia .

Pentru a trece de bariera de vigilenţă a oricărui om obişnuit, cea mai simplă modalitate care este utilizată şi care chiar ne face co-părtaşi la propria distrugere este aşa-zisa luptă împotriva îmbolnăvirilor, prin... vaccinuri.

Vaccinurile sunt o sursă extraordinară de profit care nu comportă nici un risc pentru companiile farmaceutice, mai ales de când reacţiile adverse post-vaccinale sunt recompensate de guvern - în cazul SUA. Ţinând cont şi de faptul că doar 10% din aceste reacţii adverse sunt raportate, această afacere - vaccinarea - ajunge să fie extrem de uşor de întreţinut şi promovat. Prin acest mod pervers de manipulare, putem spune că noi ajungem să plătim pentru propria moarte şi să-i facem astfel să se îmbogăţească pe aceşti criminali, în plus faţă de reducerea populaţiei pe care ei o preconizează.

Influenta grupare Clubul de la Roma susţinea într-un material scris că populaţia planetei este prea numeroasă şi este necesară reducerea acesteia cu 90%. În mod evident, prin războaie şi epidemii (HIV, Ebola, Marburg, probabil West Nile şi SARS), se poate ajunge la îndeplinirea acestui deziderat. Alte grupări elitiste (Comisia Trilaterală, grupul Bilderberg) au exprimat acelaşi punct de vedere în legătură cu suprapopularea planetei. Aşadar, vaccinurile nu sunt numai o sursă de venit, ci şi o foarte bună modalitate de fragilizare a sănătăţii populaţiei şi chiar de reducere a numărului acesteia.
Virusul HIV a fost răspndit prin vaccinare

Dr. Robert Strecker susţine că Departamentul Apărării (DOD – Department of Defense) a dat 10 milioane USD în 1969 pentru a fi creat virusul imunodeficienţei umane (HIV) care să fie folosit pentru reducerea populaţiei de culoare. Prin utilizarea Actului de Libertate a Informaţiei, dr.Strecker a putut afla faptul că DOD a obţinut fonduri de la Congresul SUA pentru a realiza studii asupra agenţilor care distrug sistemul imunitar, pentru crearea de arme biologice.

În luna mai a anului 1987, publicaţia Times, din Londra, raporta pe prima pagină că vaccinul antivariolic administrat în 1977 de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a indus SIDA. 100 de milioane de oameni din Africa erau supuşi acestui risc. Zonele cu numărul cel mai mare de astfel de vaccinări prezentau cele mai mari densităţi de cazuri SIDA. Virusologul Robert Gallo era citat în acest articol, spunând că “cercetătorii în domeniul SIDA nu vor spune nimic despre aceasta, deoarece sunt plătiţi şi pentru ca să tacă”. De asemenea, odată cu vaccinarea antivariolică din Africa a avut loc şi o vaccinare anti-hepatită B la homosexualii din New York, San Francisco, Los Angeles, St.Louis, Houston şi Chicago în 1978 şi 1979. Studiile epidemilogice din SUA au arătat că aceste 6 oraşe au cea mai mare incidenţă de SIDA, complex asociat SIDA (ARC – AIDS related comlex), şi decese de cauză HIV, în comparaţie cu celelalte oraşe americane.

În 1992 directorul OMS, David Heymann, a afirmat că “originea SIDA nu mai are importanţă pentru ştiinţă în prezent”. Aspect extrem de relevant pentru intenţia de muşamalizare a acestei “afaceri”.
Vaccinarea copiilor măreşte mortalitatea infantilă

In 1999 vaccinul anti-rotavirus a fost recomandat de CDC (Centre for Diseases Control) pentru toţi copiii. Când acest program de vaccinare a fost instituit, mai mulţi copii au murit, iar un număr foarte mare de copii au făcut obstrucţii intestinale care le-au pus în pericol viaţa. Testările acestui vaccin înainte de patentare au arătat o incidenţă crescută a pericolului de obstrucţie intestinală, dar vaccinul a fost aprobat, fără recomandări speciale pentru practicieni. Vaccinurile pentru copii deseori nu sunt studiate pentru toxicitate, deoarece asemenea studii le-ar elimina de pe piaţă.

In martie 2005, Haruna Kaita, cercetător ştiinţific în domeniul farmacologiei şi decan al Universităţii din Nigeria, a testat vaccinurile trimise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în India. Dr. Kaita a depistat o serioasă contaminare cu agenţi patogeni.

Pe lângă contaminările virale sau bacteriene, vaccinurile conţin şi multe substanţe toxice, care se introduc pentru a preveni infectarea lor cu bacterii sau pentru a le creşte performanţele. Printre aceste substanţe, se află şi mercurul, formaldehida şi aluminiul. În ultimii 10 ani, numărul de copii autişti a crescut de aproape cinci ori în SUA. Această creştere bruscă a procentului de copii autişti a survenit după introducerea vaccinului anti-varicelă, pojar, rubeolă, în 1975. Cazul cel mai reprezantativ este al unui copil căruia i s-au administrat vaccinuri pentru 9 boli într-o zi. Aceste injecţii au fost urmate imediat de instalarea autismului. Vaccinurile conţin un prezervant pe bază de mercur, numit thimerosal. Copilul a primit în acea zi o doză de mercur de 41 de ori mai mare decât cea care în mod normal poate afecta organismul. Mercurul este toxic pentru sistemul nervos.
La conferinţa de prezentare a vaccinului Engerix - vaccinul anti-hepatită B, la noi în ţară, după ce a fost lăudat peste măsură pentru toate beneficiile pe care le aduce, s-a recunoscut că totuşi în Franţa Ministerul Sănătăţii nu l-a aprobat pentru a fi administrat copiilor. La întrebarea de ce nu a aprobat Ministerul Sănătăţii francez, respectivul a invocat motive financiare. Deci România este mai bogată ca Franţa? Nu. Clubul Rotary, în generozitatea sa, a sponsorizat această acţiune - vaccinarea cu Engerix B în România. Câtă grijă pentru copiii români! De ce nu şi pentru cei francezi?

Institutul de Patologie al Forţelor Armate, la ora actuală, reconstruieşte virusul gripei spaniole din 1918, inserându-l în tulpinile contemporane de virus gripal şi crescându-i letalitatea. Gripa spaniolă a omorât 675000 de americani în perioada 1918-1919. Mulţi din cei morţi erau soldaţi vaccinaţi. Anumiţi oameni de ştiinţă merg până la a afirma că versiunile reconstruite ale gripei ar putea fi inserate în vaccinuri, împreună cu o tulpină mai benignă, cu scopul de a diminua progresia componentelor periculoase. Substanţele chimice suport ale vaccinurilor pot ajuta anvelopa virală să fuzioneze cu celulele pulmonare, facilitând infecţia. Oamenii vor răspândi mai departe infecţia, şi apoi vor începe să cadă ca muştele. Aceasta va cauza pe de o parte panică, şi pe de altă parte o creştere a cererii de vaccin, accelerând astfel ciclul. Persoanele cu inocul mic de virus, care nu vor avea simptome grave de boală, vor fi învinuite ca fiind cele care au răspândit boala.

În 2002, Departamentul de Sănătate şi servicii umane a cumpărat 286 de milioane de doze de vaccin de la furnizorul britanic Acambis. Washington Post a raportat în luna sptembrie a aceluiaşi an că întreaga populaţie a Americii poate fi vaccinată în 5 zile. Concomitent, Departamentul de Sănătate a realizat un proiect de lege cunoscut ca Actul The Model Emergency Health Powers. Acest act poate cere ca orice individ să fie vaccinat, nesupunerea fiind considerată o crimă.

Cel mai sigur vaccin este cel care nu este niciodată folosit!

La sfârşitul anului 2004, într-o prestigioasă publicaţie ştiinţifică din Statele Unite – Proceedings of National Academy of Sciences, echipa de cercetători condusă de Gerhard Scheuch arăta că inhalarea de spray salin (apa cu sare) diminuează răspândirea de virusuri gripale, virusul SARS si tuberculoză, cu 72,1±8,19%. Pentru raţiuni probabil foarte bine cunoscute lui Merck şi altor conducători de firme farmaceutice, această informaţie potenţial salvatoare de vieţi nu a fost larg răspândită prin intermediul mass-mediei.

Deci... “cel mai sigur vaccin este cel care nu este niciodată folosit!”...după cum afirma James Shannon, fost director al Institutului Naţional pentru Sănătate (NIH) din SUA.
Aerosoli şi tânţari, mijloace eficiente pentru infectarea cu virusuri

În 1946, viitorul „rege” al produselor farmaceutice, George Merck, a raportat secretarului de război al SUA că a reuşit să transforme în armă biologică toxina extrasă din bacteria Brucella şi să o izoleze într-o formă cristalină indestructibilă, utilizând doar fragmente de ADN. În timpul războiului corean s-au pulverizat în aer astfel de cristale asupra populaţiei chineze şi coreene. Din acest motiv mulţi veterani din acel război au dezvoltat ulterior scleroza multiplă. Armata a recunoscut că boala era în corelaţie cu Brucella şi a plătit veteranilor compensaţii. Deşi particulele de Brucella pot rămâne inactive în organism timp de mai multe decenii, acestea pot fi reactivate de vaccinuri. Pentru soldaţii americani vaccinurile au devenit obligatorii din 1911. Pe lângă scleroza multiplă, această bacterie a mai fost asociată cu o varietate de alte boli, incluzând: SIDA, cancerul, diabetul, boala Parkinson, boala Alzheimer şi artrita. In anul 2000, dr.Charles Engel de la Institutul Naţional pentru Sănătate, SUA, a declarat că particulele de Brucella erau probabil răspunzătoare de sindromul oboselii cronice şi de fibromialgie.

În plus faţă de aerosoli, ţânţarii au fost îndelung testaţi ca şi agenţi de dispersie a diferiţilor patogeni. În 1950, Laboratorul de parazitologie Dominion din Belleville, Canda, creştea 100 de milioane de ţânţari pe lună. Au fost apoi trimişi la Universitatea Queens, în Kingston, unde au fost infectaţi cu particulele cristaline infectante. O epidemie de proporţii de oboseală cronică a fost raportată în 1957 în Punta Gorda, Florida. In săptămâna premergătoare, un influx masiv de ţânţari a fost observat în zona respectivă. Institutul Naţional pentru Sănătate a declarat că 450 de persoane s-au îmbolnăvit de oboseală cronică în decurs de o lună. Multe astfel de teste au fost realizate pe populaţia civilă în ultimii 50 de ani.

După 11 septembrie 2001, toate aeroporturile SUA au trecut sub control militar. Există un proiect denumit “Frunza de trifoi”, care utilizează transportoare aeriene domestice echipate cu cisterne speciale care pulverizează asupra populaţiei civile diferite substanţe chimice.
Blog Yogaesoteric!

Medicamente interzise(stupefiante)

TRUSA DE URGENTA CABINET (II) MEDICAMENTE INTERZISE*
(*daca nu exista autorizatie stupefiante)
LISTA
cuprinzând produsele farmaceutice de uz uman si veterinar care contin substante ce intra sub incidenta Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri .



. Hidrocortizon hemisuccinat fiole (Dexametazon 2 mg i.m., i.v)
2. Miofilin comprimate
3. Ventolin - spray
4. Diazepam fiole si comprimate
5. Fenobarbital fiole si comprimate
6. Paracetamol supozitoare si comprimate
7. Furazolidon 100 mg. comprimate
8. Metoclopramid fiole solutie uz intern, comprimate
9. Calciu gluconic fiole
10. Ranitidina comprimate
11. Proculin solutie oftalmica
12. Romergan sirop
13. Anatoxina tetanica fiole
14. Adrenalina 1o/oo fiole
15. Algocalmin fiole si comprimate
16. Fitomenadion fiole
17. Efedrina fiole
18. Glucoza 33% fiole
19. Papaverina fiole
20. Apa distilata fiole
21. Ser fiziologic fiole
22. Xilina fiole
23. Antinevralgic comprimate
24. Fasconal comprimate
25. Clorfeniramin comprimate sau claritine sirop si comprimate
26. Lizadon supozitoare
27. Piafen ,Scobutil tablete,fiole
28. Medazepam comprimate
29. Fenobarbital comprimate,fiole
30. Bioxiteracor spray - Oximed
31. Solutie nazala Nasivin
32. Bixtonim solutie nazala
33. Boramid solutie otica
34. Captopril / Enalapril
35. Nefrix , Furosemid comprimate,fiole
36. Metoprolol comprimate
37. Rytmonorm comprimate
38. Lasonil unguent
39. Distonocalm drajeuri
40. Codeina fosforica comprimate

Medicamente interzise pe piata

Oare medicamentele care le-au folosit parinti nostri, parintii lor si chiar si noi pot sa ne faca mai mult rau decat bine?Dupa ultimele statistici s-ar spune ca
doua dintre medicamentele cele mai folosite in tara noastra sunt pe cale de a fi catalogate drept pericole maxime pentru sanatatea populatiei. Primul pe lista este Aulin. Cutiile care contin mai mult de 30 de antiinflamatoare pe baza de nimensulid vor fi retrase de pe piata in urma deciziei agentiei europene pentru reglementarea medicamentelor de uz uman (E.M.E.A.), care a stabilit ca medicamentul nu trebuie folosit mai mult de 15 zile la rand. Decizia ca acest medicament sa nu fie folosit mai mult de 15 zile succesive, sa nu fie administrat copiilor sub 12 ani, iar bolnavilor cu insuficienta hepatica sa le fie administrat doar sub supraveghere medicala vine dupa ce, in 2002, au fost semnalate pentru prima data reactiile adverse ale produsului. Reamintim ca medicamentul este recomandat pentru tratamentul durerii si inflamatiei asociate osteoartritelor, entorselor si luxatiilor, durerilor acute si durerilor menstruale.

Medicamentul Silomat pe baza de clobutinol a fost disponibil in farmaciile romanesti fara prescriptie medicala pana in anul 2007, cand s-a constatat ca produce grave dereglari cardiace si a fost retras de pe piata in urma unei directive a Agentiei Europene pentru Evaluarea Medicamentelor.
Sprayul pentru astm Isoproterenol, comercializat sub numele de Isuprel, a ucis în anii ‘60 în jur de 3.500 de pacienti. Cu toate acestea, el se comercializeaza în continuare în Romania si este prescris în diverse afectiuni ale inimii. Anestezicul Hypnomidate a condus într-un spital de urgenta din Glasgow la o crestere rapida a deceselor in anul 1983. Medicii au refuzat sa publice numarul deceselor în rândul celor care au urmat tratamentul cu acest medicament. În România înca se mai foloseste în spitale ca anestezic administrat intravenos. Ketotifen, un medicament destinat tratamentului de lunga durata in astmul bronsic alergic sau cu componenta alergica, a fost scos de pe piata in Germania, din cauza efectelor adverse.
In ciuda faptului ca s-au raportat reactii secundare, Agentia Nationala a Medicamentului a considerat ca nu este cazul ca acest antialergic sa fie retras din farmaciile romanesti.
Methotrexat, folosit impotriva leucemiei, a produs tumori si a dus la anemie grava. In Romania, acest medicament este prescris in continuare, dar pentru reducerea durerii si a tumefactiilor articulare. Isoniazida, antibiotic comercializat in Romania, produce o multitudine de efecte adverse grave, printre care icter hepatic, convulsii, lupus si encefalopatie toxica.
Roaccutane, medicament care se prescrie impotriva acneei chistice, are o lista impresionanta de reactii adverse, precum afectiunile oculare, alopecie (caderea parului), tulburari de comportament, depresie, modificari osoase. Anca Crupariu a declarat: “Orice medicament poate produce reactii adverse, fapt recunoscut si acceptat pe plan international. Un factor important in aparitia reactiilor adverse il are si reactivitatea individuala a pacientului. Evaluarea raportului beneficiu/risc se face pe tot parcursul comercializarii unui medicament in cadrul activitatii de farmacovigilenta , informatiile despre medicament (inclusiv prospectul) fiind permanent actualizate”.

Reprezentantii A.N.M. spun, insa, ca prezentarea Aulinului ca fiind periculos pentru sanatate reprezinta o incercare de manipulare a opiniei publice, deoarece si in contextele precedente s-a dovedit ca medicamentul este eficient, daca este administrat conform prescriptiilor. O alta problema este cea a Algocalminului, medicament bazat pe metamizol. Potrivit unor studii la nivel european, suntem printre putinele tari din Europa care mai au la comercializare acest medicament. In majoritatea statelor s-a considerat ca are mai multe efecte secundare decat beneficii si a fost catalogat ca extrem de toxic. Alaturi de Algocalmin, pe lista analgezicelor considerate nocive de catre tarile occidentale se afla Dipyrone, Novalgin, precum si cele care au la baza fenilbutazona, medicamente utilizate foarte frecvent in Romania. In Statele Unite, fabricarea Algocalminului, cunoscut sub denumirea de Metamizol, a fost interzisa cu desavarsire din 1973. Interdictii de comercializare au fost introduse si in Suedia, Germania, Olanda, Grecia, Irlanda, Pakistan, Ghana, Arabia Saudita sau Kuweit, in timp ce in tari, precum Belgia, Algocalminul este pastrat la sectiunea otravuri, existand obligatia aplicarii pe flacon a etichetei cu un cap de mort.
Un scandal legat de cunoscutul Paracetamol a avut loc în Anglia în 1971.
În SUA medicamentul Orabilex a creat boli de rinichi care au dus la moarte.
Somniferul Contergan a făcut ca zeci de mii de copii să se nască degeneraţi fizic.
În 1970 au fost scoase de pe piaţă tranchilizantele Pronap şi Plaxin pentru că produceau moartea noilor născuţi.

Trilergan a fost confiscat de poliţie în 1975 în Italia pentru că producea hepatita (deci hepatita nu vine neapărat de la un virus, aşa cum se crede).

Flamanil, un medicament reumatic, a fost retras în 1976 de pe piaţă, după ce s-a constatat că duce la pierderea conştiinţei. Acest medicament se comercializează în continuare în Spania.

În 1979 a fost recunoscut în mod oficial că Valium crează dependenţă, chiar şi în doze mici. Mai mult de 15% din americanii adulţi luau regulat Valium.

Inhibitorii de apetit Preluin şi Maxiton au fost scoşi de pe piaţă în Germania după ce s-a constatat că afectau grav inima şi sistemul nervos.

Medicamentul pentru afecţiuni ale inimii Eraldin, prescris între 1970 şi 1975 la un număr de peste 100.000 de britanici, a cauzat daune la ochi şi intestine, precum şi numeroase decese. Eraldin există în farmaciile româneşti.

S-a constatat că antinevralgicul Phenacitin, care s-a vândut în lume sub 200 de nume diferite, împiedică funcţia rinichilor, chiar distrugându-i complet, produce tumori la rinichi şi distruge globulele roşii din sânge. Un alt antinevralgic, Amydorphirin a fost interzis în peste 160 de ţări (nu în toate, în multe se mai vinde încă) fiindcă împiedică formarea celulelor albe din sânge, ceea ce conduce la moarte. Antinevralgicele şi antireumaticele Tanderil şi Butazoludin (Ciba-Geigy) au condus în îÎn 1978 medicamentul complet nefolositor Oxichinolin, prescris în probleme digestive, a provocat un scandal mondial: peste 30.000 de oameni au orbit ori le-au paralizat picioarele după administrarea sa. Acest medicament a provocat şi numeroase decese (peste 1000 numai în Japonia).

În 1977 a fost retras de pe piaţă Phenformin, un medicament pentru diabetici, după ce făcuse peste 1000 de victime în fiecare an!

Rasperpin, medicament împotriva hipertensiunii, creşte de trei ori riscul de cancer la sân, creează coşmaruri şi depresii şi se bănuieşte că produce tumori la creier, la hipofiză, la piele, la ovare şi la uter.

New York Post a scris ca peste 852 pacienţi cărora le-a fost injectat medicamentul pentru inimă Epinepheren au decedat.

New York Times a scris în 1984 ca medicamentul Selacryn 1980 a fost retras de pe piaţă după ce au fost recunoscute peste 510 cazuri de distrugere a ficatului şi de moarte.

După ziarul Guardian din 4 ianuarie 1985, medicamentul împotriva infecţiilor cu ciuperci Nizoral a condus la 5 decese şi la 77 de cazuri grave de boală.

În martie 1985 ziarul Neue Presse, a raportat că Fansidar, medicament împotriva malariei, a condus la boli de piele grave, cu pericol de moarte. În România medicamentul este recomandat de medicii parazitologi pentru tratarea toxoplasmozei. Se comercializează în farmacii.

În iulie 1985 ziarul Guardian scrie că somniferele Largactil au fost scoase de pe piaţă pentru că au condus la disfuncţii grave ale creierului. Substanţa cunoscuta si sub numele de largactil sau torazină este un neuroleptic de veche generaţie, utilizat încă în unele spitale de psihiatrie. Acesta are efecte dezastruoase asupra organismului. Cifra victimelor se ridică la un milion de oameni care s-au îmbolnăvit de dischinezie, dereglări ale aparatului locomotor sau au pierdut pentru totdeauna capacitatea de a controla muşchiul limbii sau întregul corp.

În decembrie 1985 concernul Ciba-Geigy a fost pus în situaţia de a recunoaşte public că a falsificat datele de la 46 de antibiotice şi de la alte medicamente atunci când au fost cerute de Ministerul Sănătăţii.

În mai 1985 autorităţile din SUA şi Marea Britanie au interzis prescrierea de hormoni care stimulează creşterea, pentru că pacienţii care îi folosesc se îmbolnăvesc de infecţii nevindecabile, chiar la mulţi ani după aceea. Hormonii respectiv au fost obţinuţi din creierul morţilor!

În decembrie 1985 Guardian a raportat că antidepresivele Merital şi Nomifensin produc oprirea rinichilor, anemie şi pneumonie. Nomifensin este prescris în România în cazurile consumatorilor de droguri. Tot în decembrie 1985 acelaşi ziar a raportat că peste 2000 de oameni s-au îmbolnăvit din cauza medicamentului Felden administrat pe cale rectală. Acest medicament se găseşte azi în farmaciile româneşti. 77 de pacienţi au murit, aproape toţi din cauza ruperii şi sângerării intestinelor. Concernul Pfitzer (producătorul Viagra) a declarat ca şi mai înainte că acest medicament este „suportat bine” de pacienţi.

Vaccinul HEXAVAC folosit din anul 2000, cu care au fost vaccinaţi deja 1,5 milioane de copii în Germania a fost scos în anul 2005 de pe piaţă fiindcă „nu funcţionează cum s-a aşteptat şi nu oferă protecţie”. Asta e declaraţia oficială, probabil că producea boli sau moarte evidentă. Morţii şi cei rămaşi bolnavi pe viaţă din cauza vaccinurilor nu prea apar în presă. Şi în România a fost folosit acest vaccin, dar acum este retras de pe piaţă.

Vaccinul împotriva bolilor create de căpuşe, TicoVac, singurul vaccin de acest gen pentru copii, a fost scos în 2006 de pe piaţă fiindcă producea febră puternică şi efecte secundare masive.

Medicamentul Vioxx al Firmei Merck pentru artroză şi dureri la încheieturi luat de peste 120.000 de pacienţi în Germania a fost scos în octombrie 2004 de pe piaţă fiindcă producea atac de inima şi boli de inimă. Deşi firma ştia de efectele negative cauzate de acest medicament cu mult timp înainte, nu au retras medicamentul de pe piaţă decât în 2004, la presiunea autorităţilor. Acest medicament a fost retras şi de piaţa românească.

Antiinflamatorul Prexige al companiei Novartis împotriva artritei a fost scos de pe piaţă în august 2007 fiindcă mai mulţi pacienţi au murit după ce l-au luat. Medicamentul Bextra pentru artrită de la Firma Pfizer a fost scos de pe piaţă în 2005 din cauza riscului major de atac de cord şi congestie cerebrală. Aceste medicamente nu au autorizaţie de punere pe piaţă în România.

S-a constatat că barbituricele nu alină insomnia, ci o agravează.

Zelmac, medicament împotriva afecţiunilor digestive, care se vinde în România la ora actuală, produs de compania Novartis, a fost scos de pe piaţă în Germania în aprilie 2007, deşi nici măcar nu fusese aprobat încă, fiind folosit ilegal de către doctori în scopul testării lui pentru industria farmaceutică.

Un scandal foarte mare cu multe victime: Lipobay, un medicament care scade colesterolul, a fost scos în 2001 de pe piaţă. Acesta cauzase sute de decese. Concernul Bayer, care l-a produs a fost dat în judecată de peste 1000 de ori datorită acestui medicament.

Thyreotom forte, un medicament pentru suplimentarea aportului de hormoni tiroidieni la pacienţi cu hipotiroidie a fost scos de pe piaţă în Germania în 2005. În România în continuare este prescris de medici şi se găseşte în farmacii.

Ketotifen, un medicament pentru tratamentul de lungă durată în astmul bronşic alergic sau cu componenţă alergică, bronşită alergică şi tulburări astmatice a fost scos în 2006 de pe piaţă în Germania, din cauza efectelor secundare. În România se găseşte în farmacii.

Terfenadin, antialergic, a fost scos de pe piaţă în mai multe ţări europene. În România se găseşte sub denumirea de Histadin, un sirop folosit în tratamentul simptomelor multor afecţiuni alergice şi în prevenirea şi tratamentul reacţiilor alergice la transfuzia de sânge.

Tenuate Retat – un medicament care scade pofta de mâncare, a fost scos de pe piaţă în Germania în anul 2000.

Merzol, medicament pentru alergie solară a fost scos de pe piaţă în 2005 din cauza efectelor secundare grave.

FDA a recomandat în 2000 firmei Glaxo-Wellcome să scoată de pe piaţă medicamentul Lotronex pentru intestine, din cauza morţii unor pacienţi care au luat acest medicament.

Exanta, bazat pe substanţa Ximelatragan şi aprobat din 2004 împotriva trombozelor a fost scos de pe piaţă în februarie 2006 în Germania din cauză efectelor negative grave asupra ficatului. Acest medicament nu a fost comercializat la noi.

Trovan, antibiotic, a cauzat morţi şi vătămări grave, astfel încât a fost scos de pe piaţă după un singur an de zile. Deşi la testele dinainte de aprobare se constatase ca Trovan dăunează ficatului, Firma Pfizer nu a considerat că este periculos. Comentariul Firmei: „Trovan a fost cel mai bine testat medicament de pe piaţă, cu mult mai bine decât penicilina de exemplu”. Oare câţi morţi şi bolnavi creează medicamentele care nu sunt testate aşa de bine, dacă unul testat aşa de bine duce la moartea pacienţilor fiind interzis după un an?
Legat de acelaşi medicament, autorităţile nigeriene au dat în judecată Pfizer şi acuză compania farmaceutică de implicarea în moartea unor copii cărora li s-a administrat Trovan, în perioada în care acest medicament nu era încă aprobat, în timpul unei epidemii de meningită.

Parkinsan, medicament împotriva maladiei Parkinson, de la Firma Byk Gulden, vândut de peste 130.000 de ori pe an, creează dereglări mari ale ritmului cardiac, care pun în pericol viaţa pacienţilor care îl folosesc. Se cercetează dacă va fi interzis. Firma se scuză cu citatul „Funcţionarea şi siguranţa lui au fost dovedite prin studii”.

Despre Urethan medicii spun că vindecă leucemia. S-a constatat însă ca el creează cancer la ficat, plămâni şi măduva oaselor.

Methotrexat, de asemenea împotriva leucemiei, a produs tumori şi a dus la anemie gravă şi ruperea intestinelor. În România este comercializat şi prescris în reducerea dureriilor şi a tumefacţiilor articulare.

Mitothan, un alt medicament împotriva leucemiei, duce la moartea rinichilor secundari. La noi se găseşte sub numele de Lysodren şi este utilizat pentru tratamentul cancerului stratului exterior al glandei suprarenale. Este produs de laboratarele Hra Pharma – Franţa.

Antibioticul Isoniazid duce la moartea ficatului. Acesta este comercializat în România.

Antibioticul Kanamyzin produce insuficienţă renală şi atacă nervii auzului.

Bismut, medicament prescris împotriva diareii şi chiar şi a constipaţiei , produce intoxicaţii grave. În Franţa au fost cunoscute mai multe mii de astfel de cazuri.

În 1984 ziarul Daily-Mail a reportat că medicamentul împotriva acneei, Roacutan, medicament care se prescrie şi în prezent, a condus, la jumătate din copiii mamelor care l-au luat în timpul sarcinei, la malformaţii foarte grave. Roacutan este prescris în continuare de doctorii români.
Related Posts with Thumbnails